torsdag 26 september 2013

Vi har blivit faddrar!!

Igår pratade vi om vad en fadder gör, hur den är, som ett extra led i detta om att vara en bra kompis, och hur man är mot varandra... alla barn på Jordgubben har varsitt fadderbarn från Smultronet, som man kan hjälpa lite extra...Vi gjorde handavtryck med en hand från vart barn: Fadder/fadderbarn. Om ni vill se på bilder, får ni gå in på Smultronets blogg: smultronet11.blogspot.se. Vi sätter även upp handavtrycken på Jordgubbens vägg.

Smaksamling...

Idag hade vi en samling om vår smak. Vi pratade om våra grundsmaker, och jag visade en bild på var de på tungan de satt någonstans. De fick även smaka lite olika saker. Först fick de lukta för att försöka komma på vad det var... Snabbkaffe, sirap, te, och salta pinnar, som ett avslut. Det blev lite grimaser. Mest med snabbkaffet...:-) men de var modiga till att Smaka det mesta.

onsdag 25 september 2013

Målarverkstad

Igår efter lunch ville våra barn rita. Några gjorde prick till prick, vilket är väldigt populärt just nu... Två av barnen ritade fina framsidor till sina teckningspärmar för september.

tisdag 24 september 2013

Gräva gropar mm

Idag var det ett väldigt grävande på många håll. Det var även spännande med den stora Skyliften som målarna hade för att nå ända upp på väggen utanför Jordgubben...

fredag 20 september 2013

Förvandlade

Idag hade era barn förvandlats till filmstjärnor. Ett helt gäng Star Wars figurer och en kung Fu panda. Före lunch hade vi samling , med vårt Almanackspussel. Vi samtalar om datum- veckodag, månad år väder och temperatur. Det är alltid ett barns tur att fixa ordning på almanackan, med hjälp av en pedagog...

tisdag 10 september 2013

Benjamin har kommit till oss!!

Idag på temat Du och jag, pratade vi om vårt skelett. Till vår hjälp hade vi Benjamin. Vi talade om revbenen, kortast/längst ben i kroppen, och de ritade av Benjamin. Det blev jättefina konstverk som kommer sitta på vår vägg...!

måndag 9 september 2013

Efter läsningsaktiviteter...

Barnen valde själv aktiviteter efter lunchen. Killarna valde billekar och tjejerna ville måla med flaskfärg. 

Smultronbesök vid lunchen!!

Idag hade vi besök vid lunchen. Han var med på vår samling med alamanackspusslet med. Kul att ha dig här!!! Välkommen åter!!


onsdag 4 september 2013

Skapande

Denna förmiddag skapade våra barn. Några testade olika målartekniker med flaskfärg. En kille vävde en fin väv. Lite senare gjorde vi kompishänder. Man fick rita av konturerna av en kompis hand, och sedan klippa ut det man ritat. Som Du ser är det lite kittligt. Mer för vissa än för andra.
Dessa ska vi sätta upp på väggen snarast.







tisdag 3 september 2013

Uppstart av Örtagårdens fokusgrupp Du och Jag.

Vi sjöng kompissånger och pratade om hur man kan vara en ännu bättre kompis än vad man redan är...
Barnen kom på att man kan hjälpa varandra med saker de tycker är svårt, eller inte når att ta ner.










Vi bygger en bil!